Social Media

Office-S: Een ondernemerscommunity gevestigd in het Videolab op Strijp-S

Office-S case study Riumssen

Office-S is een community met meer dan 200 ondernemers, gevestigd op Strijp-S in het Videolab. Het doel van de organisatie is om haar members te ondersteunen op het gebied van persoonlijke en zakelijke groei. Dit doet het bedrijf onder andere door het faciliteren en beheren van inspirerende werkplekken.

Uitdaging

Hoewel Office-S een levendige community heeft, was dit nauwelijks te zien in hun communicatie. Het resultaat: zowel binnen als buiten de community waren (de activiteiten van) de organisatie onvoldoende zichtbaar. De Facebookpagina was hier een goed voorbeeld van; dit kanaal werd zelden gebruikt om naar de buitenwereld te communiceren. En ook de website diende vooral als middel om een vergaderruimte te boeken.

Opdracht

Het verhogen van de activiteit op de Facebookpagina en het creëren van content op de website, zodat zichtbaar wordt wat er binnen de Office-S community speelt.

Oplossing

Als onderdeel van de community kreeg Riumssen de kans om een plan te ontwikkelen om de communicatie via Facebook te versterken en passende content te creëren voor de website en de socialmediakanalen. De verschillende activiteiten binnen Office-S, zoals borrels en events, werden via Facebook gepromoot, zodat deze meer aandacht en bekendheid kregen (zowel binnen als buiten de community). Daarnaast interviewde Riumssen iedere maand een ondernemer om de community een ‘gezicht’ te geven. De uitwerking van het interview werd op de website geplaatst. Daarnaast werd de content verspreid via de socialmediakanalen Facebook, Twitter en LinkedIn. Om de resultaten van de socialmediakanalen en de website meetbaar te maken, richtte Riumssen een Google Analytics-account in.

Resultaat

Het verhogen van de Facebookactiviteit en het creëren van webcontent zorgden voor:

  • Meer zichtbaarheid binnen en buiten de community van Office-S;
  • Een sterkere (online) community;
  • Een sterk online visitekaartje dat een duidelijk beeld geeft van de levendige community;
  • Een duidelijk overzicht van online behaalde resultaten (via Google Analytics).

Office-S over Riumssen

Jack Reeuwijk, Community Manager Office-S over de samenwerking tussen Office-S en Riumssen:

Jack Reeuwijk case study office-s Riumssen

“Onze digitale  community is powered by Riumssen! Riumssen zorgt regelmatig voor de communicatie binnen de Office-S ondernemer community via de social media kanalen. Met de kennis van Riumssen is dit goed opgezet en wordt de ontwikkeling van onze community en haar ondernemers zichtbaar.”  ⭐⭐⭐⭐⭐

Jack Reeuwijk
Office-S

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met het beheer van uw social media? Bel eens naar 040-2110953 voor een geheel vrijblijvend gesprek met Serge van Uden. Hij vertelt je graag wat Riumssen voor je kan betekenen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.