Content, Magazines, Social Media

OBI Automatisering: OBI zorgt dat ICT werkt. Altijd. Overal

OBI Automatisering Riumssen Case Study

OBI Automatisering is een ICT-bedrijf in Geldrop. Het bedrijf levert ICT-oplossingen voor het mkb met betrekking tot computernetwerken binnen een kantooromgeving.

Uitdaging

OBI Automatisering wilde de naamsbekendheid verhogen en laten zien dat het bedrijf een autoriteit is op het gebied van ICT. Daarnaast wilde het bedrijf een hogere verkoop genereren door de inzet van communicatie.

Opdracht

Het verzorgen van twee communicatiemiddelen, een magazine en (ansicht)kaarten, waardoor (potentiële) klanten worden geïnformeerd over, en geïnteresseerd in, de diensten van OBI Automatisering.

Oplossing

Twee keer per jaar maakt Riumssen voor OBI Automatisering een magazine, genaamd ‘Bits&Bytes’. Een magazine vol met relevant ICT-nieuws voor management en ondernemers.  Alle werkzaamheden – het schrijven, vormgeven, drukken en versturen – worden door Riumssen verzorgd. Riumssen ontzorgt OBI Automatisering hierin volledig. De content wordt daarna gedeeld via de website en de socialmediakanalen.

Voor en na het toesturen van het magazine worden drie kaarten verstuurd met op iedere kaart een andere ICT gerelateerde vraag, waar in het magazine in de vorm van een artikel een oplossing wordt gegeven. Op de kaart staat een verwijzing naar de website van OBI Automatisering, waar alle artikelen uit Bits&Bytes ook te lezen zijn.

Het magazine en de kaarten worden verstuurd naar zowel bestaande als potentiële klanten.

Resultaat

De inzet van het magazine en de kaarten zorgen voor:

  • Een stijging van het aantal nieuwe klanten;
  • Een stijging van het aantal verkochte diensten onder bestaande klanten;
  • Een grotere naamsbekendheid;
  • Een betere beeldvorming over de diensten van OBI Automatisering.

OBI Automatisering over Riumssen

Directeur Roger Zweegers over de samenwerking tussen OBI Automatisering en Riumssen:

Roger Zweegers OBI Automatisering Riumssen

“Het idee van Bits&Bytes komt van mijzelf. Ik had echter geen idee hoe ik dit idee concreet moest maken. Riumssen helpt ons daarmee. Zij zorgen voor de teksten, de vormgeving, dat alles op tijd bij de drukker ligt en bij de (potentiële) klanten terecht komt. Zonder Riumssen zou ons relatiemagazine Bits&Bytes nooit het daglicht hebben gezien. Volgende week ga ik weer naar een potentiële klant die ons gevonden heeft via Bits&Bites.” ⭐⭐⭐⭐⭐

Roger Zweegers
OBI Automatisering

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het maken van een (relatie)magazine? Bel eens naar 040-2110953 voor een geheel vrijblijvend gesprek met Serge van Uden. Hij vertelt je graag wat Riumssen voor je kan betekenen.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.