Website

Snel mensen werven met goede employer branding

Leestijd: 3 minuten
Employer branding blog Riumssen

In de huidige arbeidsmarkt lijkt het soms wel onmogelijk om snel de juiste mensen te werven die je nodig hebt. Dat weet jij als HR-medewerker als geen ander. Maar het kan wel. Als je bij ons een Werken bij-website laat maken, laat je je bedrijf zien aan je doelgroep op een manier die je zelf kunt bepalen. Zo ben je niet uitsluitend afhankelijk van externe vacaturesites die maar een kleine introductie geven van je bedrijf. En dat werkt! Klinkt dit als iets voor jou? Dan vertellen we je graag meer. 

Laat zien wie je bent als bedrijf

Alleen op je website laten zien welke vacatures er open staan bij je bedrijf of organisatie is niet meer voldoende. Je moet potentiële werkzoekenden echt overtuigen dat ze bij jou willen werken. Dat kun je alleen maar doen door te laten zien wie je bent als bedrijf of organisatie. Het totaalplaatje, dus niet alleen de samenvatting van drie zinnen. Op een aparte website, die puur gaat over het HR-gedeelte. Wat maakt het leuk voor je medewerkers? Welke secundaire arbeidsvoorwaarden bied je? Op welke dingen ben je trots? Waar wil je naartoe in de toekomst en wat is jullie visie/purpose? Zie je: je hebt genoeg te vertellen! 

Je eigen Werken bij-website op maat

Alle functies waar je graag nieuwe mensen voor verwelkomt, plaats je heel simpel op je Werken bij-website, die helemaal is afgestemd op jouw wensen en eisen. Wij zorgen dat je precies krijgt wat je zoekt. Van strategie, vormgeving en development tot hosting, onderhoud en beheer en content: alles kunnen we voor je verzorgen. En dan krijg je ook nog persoonlijk advies van ons over welke dingen je beter wel of niet kunt doen. 

Laat je medewerkers het zelf vertellen 

Social proof is een heel belangrijk psychologisch principe. Dat is immers de reden dat we graag recensies lezen van klanten of gasten die ons voor zijn gegaan. Maar wist je dat je dit principe ook goed kunt toepassen om nieuwe medewerkers te werven? Dat doe je door je bestaande medewerkers een podium te geven op je Werken bij-website. Laat ze zelf vertellen wat ze zo leuk vinden aan werken bij jouw bedrijf. Grote kans dat ze iets anders eruit pikken dan jij zou hebben gedaan… 

Employer branding werkt ook op langere termijn 

Jezelf neerzetten als een aantrekkelijke werkgever is natuurlijk goed voor de korte termijn. Het levert je eerder ingevulde vacatures op. Maar als je er consequent mee doorgaat, heeft het ook absoluut nut op de langere termijn. Mensen die nu misschien nog niet op zoek zijn naar ander werk maar wél zien hoe leuk het is om bij jou te werken, denken later vast nog eens aan je bedrijf wanneer ze iets anders zoeken. Dus ga er vooral mee door voor een langere periode! 

Klaar voor je eigen vacaturewebsite met extra’s? 

Wil je jouw eigen Werken bij-website laten maken? Riumssen helpt je aan een wervingswebsite op maat. Wil je meer weten? Bel naar 040-2110953, mail naar serge@riumssen.nl of kijk eens naar de speciale website die we voor dit soort websites hebben gemaakt: www.werkenbijonsbedrijf.nl.

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.