Website

5 redenen waarom jouw website niet goed gevonden wordt in Google

Leestijd: 3 minuten
website niet goed werkt Riumssen

De grootste online nachtmerrie van iedere ondernemer is dat zijn website niet gevonden wordt door zijn doelgroep. In deze blog benoemen we vijf redenen waarom de website van je bedrijf slecht gevonden wordt. En vertellen we natuurlijk ook hoe je deze nachtmerrie kunt voorkomen.

Waarom wordt mijn website niet gevonden door Google?

Er zijn misschien wel 1000 redenen waarom een website niet of nauwelijks gevonden wordt. Wij hebben de vijf belangrijkste op een rij gezet.

 1. Het robots.txt bestand blokkeert je pagina’s

  Het robots.txt bestand bepaalt welke pagina’s wel en welke niet door Google gevonden worden. Websitesitebouwers zetten door middel van het bestand je website ‘uit’ als ze deze aan het bouwen zijn, zodat er niemand op jouw website komt als hij nog maar half af is. Het gebeurt nog wel eens dat bij de livegang vergeten wordt om je website weer ‘aan’ te zetten.

 2. Je website is traag

  Google wil dat men snel vindt waar men naar op zoek is. Snelle websites hebben daarom voorrang. Grote plaatjes, te veel (slechte) code en niet werkende plugins kunnen de snelheid flink naar beneden halen. Wil je weten hoe langzaam of snel jouw website is? Test het dan HIER

 3. Zoekwoorden komen niet voor op de website

  Heb je voordat je de content liet maken eerst een zoekwoordenonderzoek laten doen? Veel bedrijven doen dit niet. Schrijven hun teksten zelf, maken geen kopteksten met de juiste zoekwoorden en geven plaatjes geen alt-tekst mee. Uiteraard kan iedereen schrijven, maar SEO is een vak en dat kun je het beste aan een vakman overlaten.

 4. Je website ligt er regelmatig uit

  Als je website niet bereikbaar is omdat bijvoorbeeld je server even uit de lucht is, omdat je een plugin hebt geüpdatet die niet werkt of, nog erger, je website is gehackt, dan heb je grote kans dat Google je flink laat zakken in je ranking.

 5. Geen interne links op je website

  Interne links helpen Google binnen je website beter te navigeren. Interne links zijn links in je teksten die naar andere pagina’s binnen je eigen site verwijzen. Heb je deze niet, dan maak je het niet alleen Google, maar ook je bezoeker moeilijker om door je website te surfen.

(Hieronder vind je 7 oplossingen)

Hoe wordt mijn website dan wel gevonden?

Je website is de etalage van jouw bedrijf. Zorg dus dat deze er altijd picobello uitziet en werkt. Dat doe je door:

 • Te zorgen dat alle pagina’s zijn geïndexeerd en niet uitgesloten door robots.txt;
 • Je website razendsnel te maken;
 • Een zoekwoordenonderzoek uit te laten voeren;
 • Je content naar aanleiding van het zoekwoordenonderzoek te schrijven;
 • Interne links in je webteksten te plaatsen;
 • Met een goede en betrouwbare webhostingpartij in zee te gaan;
 • Je website te laten beheren door een professioneel bedrijf.

Content en een website laten maken door een professioneel bedrijf

De meeste ondernemers denken al snel dat een website die er goed uitziet automatisch ook goed werkt. Zoals je hierboven al hebt gelezen is dat dus niet zo. Wie een goedwerkende en goed uitziende website voor zijn bedrijf wil doet er verstandig aan om deze door een professionele partij te laten maken.

Bij Riumssen vinden wij het belangrijk dat we onze klanten een website leveren die goed vindbaar is in Google en doet wat men ervan verwacht.

Wil jij een website die er goed uit ziet, fantastisch werkt en goed gevonden wordt in Google? Bel dan 040-2110953 en maak een afspraak met Serge van Uden. Hij vertelt je graag wat Riumssen voor jou en jouw bedrijf kan betekenen. Mailen naar hello@riumssen.nl of onderstaand contactformulier invullen mag natuurlijk ook.

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.