Magazines

5 Voordelen van een relatiemagazine uitgeven

Leestijd: 3 minuten
voordelen van een relatiemagazine

Waarom zou je eigenlijk een relatiemagazine uitgeven? Dat kost toch alleen maar geld? Of levert het écht iets op? We zetten vijf voordelen op een rij voor je.

1: Je komt regelmatig onder de aandacht bij je relaties

Stel dat je doelgroep geen letter leest van het magazine dat je met veel tijd, geld en moeite hebt laten maken. Zelfs dan werkt het nog. Je bent namelijk weer even onder de aandacht geweest bij je relaties. Al die kleine contactmomenten bij elkaar zorgen ervoor dat je een plek in het brein van je doelgroep krijgt.

2: Je krijgt de kans om indruk te maken

Zeg nou zelf: wat maakt meer indruk, een vluchtige e-mail of een gedrukt relatiemagazine? Juist. Het papier, de vormgeving en de inhoud qua tekst en fotografie bieden je allemaal kansen om indruk te maken op je relaties. Grijp die kans!

3: Jouw expertise helpt je relaties verder

Niet alles wat je vertelt is gesneden koek voor je relaties. Met de artikelen die je laat schrijven, kun je dus écht je expertise laten zien. De mensen die deze verhalen lezen, steken er daardoor ook nog eens iets van op. Zo word je vanzelf de autoriteit op jouw vakgebied.

4: Je verrast je doelgroep steeds weer

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een klant, die je al een tijdje tot je klantenkring mag rekenen, tegen je zei: “Ik wist helemaal niet dat jullie dit ook deden!”. Die positieve verrassing ervaren zij elke keer dat je een nieuwe editie van je relatiemagazine uitgeeft. Daarin kun je namelijk de aandacht vestigen op alle onderdelen van je dienstverlening of productaanbod. En dat levert je weer extra omzet op.

5: Je verstevigt de band met je klanten

Uiteraard maak je in je relatiemagazine ook graag ruimte voor klantverhalen. Daarmee bied je klanten ook de mogelijkheid om zichzelf onder de aandacht te brengen bij de rest van je doelgroep. Bovendien laat je ze nadenken over de goede band die jullie hebben. Dit zorgt ervoor dat die band alleen nog maar steviger wordt.

Wil je voorbeelden zien van mooie relatiemagazines?

Bel of mail Serge! Hij vertelt je graag over hoe Riumssen voor jouw bedrijf een relatiemagazine kan maken.

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.