Social Media

Wat zijn de beste tijden om op social media te posten in 2019?

Leestijd: 3 minuten
Wat zijn de beste tijden om op social media te posten Riumssen

Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen de posts die je op je socialmediakanalen plaatst te zien krijgen. Helaas maken Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram het ons steeds moeilijker om dit voor elkaar te krijgen. Door telkens de algoritmes aan te passen is het bijna onmogelijk om (zonder te betalen) al je volgers te bereiken. Toch kun je door kleine slimme trucjes het bereik optimaliseren. Bijvoorbeeld door te posten op het tijdstip wanneer de meeste mensen op het desbetreffende socialmediakanaal zitten.

Wat is de beste tijd om op Facebook te posten in 2019?

Coosto doet ieder jaar onderzoek naar wat de beste tijd om op social media te posten (en alle andere socialmediakanalen) is. Zo bleek dat vorig jaar het meest op Facebook gepost werd om 19.00 uur. Toch kun je het beste om 13.00 uur posten. Dan heb je de meeste kans dat jouw post door je volgers gezien wordt. Post je maar één keer per week of minder, dan kun je dat het beste op een woensdag doen.

Wat is de beste tijd om op LinkedIn te posten in 2019?

Op het grootste zakelijk social media platform LinkedIn wordt ook de hele dag door gepost. Toch is de meeste interactie om 10.00 uur en tussen 19.00 uur en 20.00 uur te bespeuren. Wie een groot bereik wil kan zijn berichten beter niet op zaterdag, zondag of maandag posten.

Wat is de beste tijd om op Instagram te posten in 2019?

Terwijl er steeds minder mensen op Facebook vertoeven wordt het steeds drukker op Instagram. Niet alleen jonge hippe kids en in bikini paraderende influencers zijn er tegenwoordig te vinden. Steeds meer bedrijven stellen hier hun producten en diensten tentoon. Wie op Instagram gezien wil worden post op woensdag tussen 10.00 uur en 22.00 uur. Om 20.00 uur vindt de meeste interactie plaats.

Wat is de beste tijd om op Twitter te posten?

Wil je jouw nieuws, product, mening of event delen op Twitter? Dan kunt je het beste ‘s avonds aan de slag gaan. De beste tijd om te posten is ook hier om 20.00 uur, zodat je post tijdens het tijdstip waar de meeste interactie plaatsvindt, namelijk om 22.00 uur, door zoveel mogelijk personen gezien wordt.

Uw social media uitbesteden.

Natuurlijk is er geen garantie dat je Facebook-, LinkedIn-, Instagram- of Twitterpost veel gelezen wordt als je hem op het juiste tijdstip plaatst. Wij van Riumssen geloven vooral dat meer content, meer omzet oplevert en u door het plaatsen van relevante content het meeste bereik creëert, maar alle beetjes helpen. Zorg dus voor veel relevante content, op het juiste tijdstip, op het juiste kanaal en richting de juiste doelgroep.

Heb je geen tijd, zin of onvoldoende kennis in huis om voor je socialmediakanalen content te creëren en deze te beheren? Riumssen helpt je graag een handje en kan je hierin volledig ontzorgen.

Interesse?
Bel 040-2110953 of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.