Social Media

Waarom zijn social media zo belangrijk tegenwoordig?

Leestijd: 3 minuten
social media beheer uitbesteden riumssen

De wereld is online

Vrijwel iedereen ter wereld is verbonden met het internet. Of het nu via de computer of een ander apparaat is. Sociale wezens als wij zoeken dan natuurlijk altijd anderen op. Dat doen we via social media. Dé plek dus om aanwezig te zijn met je merk of bedrijf!

Elke doelgroep heeft zijn eigen social media

Wat je ook te vertellen hebt als bedrijf, er zijn altijd social media die zich er perfect voor lenen. Zowel qua doelgroep die er een account heeft als qua manier waarop de content is vormgegeven.

  • LinkedIn: Perfect voor B2B-bedrijven. Het is dé plek waar je zakelijke doelgroep zit. Vooral als je via je persoonlijke profiel iets deelt en je een groot netwerk hebt, wordt dit al snel door duizenden mensen gezien.
  • Facebook: Jongeren zijn hier al lang weg, maar heel veel mensen hebben nog steeds een account. Het mooie van Facebook is vooral dat je advertenties heel gericht kunt targeten. Zo bereik je precies wie je wilt voor een schappelijk budget.
  • Instagram: Ideaal voor visuele content. Heb je een relatief jonge doelgroep die veel met de smartphone in de hand zit? En lenen je producten zich ervoor om mooie foto’s van te maken? Dan is Instagram een mooi medium voor jouw bedrijf. Of benader een influencer om je product te promoten.
  • Pinterest: Wordt vaak overgeslagen, maar is juist heel effectief. Dat komt doordat mensen hier ‘pins’ opslaan om ze later nog eens te bekijken of ter inspiratie. Kortom: aandacht gegarandeerd! Zorg dus dat je interessante/mooie visuele content maakt die de moeite van het bewaren waard is.
  • Snapchat, YouTube, Blogs, etc. Er is nog veel meer mogelijk, afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Normale content of advertenties

Ga je vooral proberen om een fanschare op te bouwen door content te plaatsen of ga je voor heel gerichte advertenties op social media? Je kunt ook kiezen voor een combinatie van die twee. Zo kun je bijvoorbeeld ook besluiten om alleen goed scorende content te gebruiken als advertenties.

Wil je aan de slag met je social media?

Bel of mail Serge! Hij vertelt je graag hoe Riumssen je kan helpen met jouw social media.

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.