Waar moet een goed vindbare website aan voldoen?

Je hebt vast wel eens gehoord van SEO, oftewel Search Engine Optimization. Dit specialisme houdt zich bezig met het zo goed mogelijk vindbaar maken van websites in zoekmachines, met name Google. Maar hoe werkt dit nu precies? Het uitgebreide verhaal duurt veel te lang, dus we leggen in het kort de basisprincipes uit.

Goed vindbare website Riumssen

Drie SEO-pijlers

Techniek, content en populariteit. Dat zijn de drie pijlers van SEO. In totaal zijn er wel 250 verschillende factoren waar Google naar kijkt bij het in kaart brengen (spideren) en opslaan (indexeren) van je website. Je kunt die factoren onderverdelen in techniek, content en populariteit. Hoe beter je scoort op deze drie pijlers, des te hoger je scoort (rankt).

1: Techniek

Het begint allemaal met goede techniek. Als de code van je website niet goed geschreven is, kan Google hem niet goed spideren en indexeren. Denk daarbij aan een duidelijke sitestructuur, een logische opbouw van elke afzonderlijke pagina en hoe de hosting van je website geregeld is. Google geeft bijvoorbeeld voorrang een snelle websites en kijkt daarbij naar de mobiele versie van je site.

2: Content

Zonder content valt er niks te rangschikken voor Google. Zorg er dus voor dat je goede, relevante content hebt waar je doelgroep op zit te wachten. Vaak is dat tekst, waarin je zoekwoorden gebruikt die jouw doelgroep ook gebruikt tijdens het zoeken. Maar het kan ook video zijn. YouTube is van Google en wordt daardoor heel goed weergegeven in de zoekresultaten. En denk ook aan afbeeldingen en PDF’s. Ze zijn allemaal te optimaliseren. Als je maar weet waarop je doelgroep zoekt. En dat kun je checken met diverse tools.

3: Populariteit

Links zijn erg belangrijk voor Google om te bepalen hoe hoog jij hoort te ranken met je pagina. De gedachte is: hoe meer relevante websites een link plaatsen naar jouw pagina, des te meer autoriteit heb je. En Google is gek op autoriteit! Ook interne links en de ‘buzz’ rond jouw bedrijf/merk op social media dragen bij aan je populariteit.

Meer weten?

Bel of mail Serge! Of lees meer over een nieuwe website laten maken.

Meer weten? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam *

E-mailadres *

Telefoon *

Uw wensen *