SEO

Waar moet een goed vindbare website aan voldoen?

Leestijd: 3 minuten
Goed vindbare website

Je hebt vast wel eens gehoord van SEO, oftewel Search Engine Optimization. Door je met SEO bezig te houden wordt je website (als je het goed doet) steeds beter vindbaar in zoekmachines als Google. Maar hoe werkt dit nu precies? Het hele verhaal duurt veel te lang en zou ook veel te uitgebreid zijn.  Daarom leggen we in het kort de basisprincipes uit.

Drie SEO-pijlers

Techniek, content en populariteit. Dat zijn de drie pijlers van SEO. In totaal zijn er wel meer dan 250 verschillende factoren waar Google naar kijkt bij het in kaart brengen (spideren) en opslaan (indexeren) van je website. Hoe beter je scoort op deze drie pijlers, des te hoger je scoort (rankt).

1: Techniek

Het begint allemaal met goede techniek. Als de code van je website niet goed geschreven is, kan Google hem niet goed spideren en indexeren. Denk daarbij aan een duidelijke sitestructuur, een logische opbouw van elke afzonderlijke pagina en hoe de hosting van je website geregeld is. Google geeft bijvoorbeeld voorrang een snelle websites en kijkt daarbij naar de mobiele versie van je site.

2: Content

Zonder content valt er niks te rangschikken voor Google. Zorg er dus voor dat je goede, relevante content hebt waar je doelgroep op zit te wachten. Vaak is dat tekst, waarin je zoekwoorden gebruikt die jouw doelgroep ook gebruikt tijdens het zoeken. Maar het kan ook video zijn. YouTube is van Google en wordt daardoor heel goed weergegeven in de zoekresultaten. En denk ook aan afbeeldingen en PDF’s. Ze zijn allemaal te optimaliseren. Als je maar weet waarop je doelgroep zoekt. En dat kun je checken met diverse tools.

3: Populariteit

Links zijn erg belangrijk voor Google om te bepalen hoe hoog jij hoort te ranken met je pagina. De gedachte is: hoe meer relevante websites een link plaatsen naar jouw pagina, des te meer autoriteit heb je. En Google is gek op autoriteit! Ook interne links en de ‘buzz’ rond jouw bedrijf/merk op social media dragen bij aan je populariteit.

Meer weten?

Bel of mail Serge van Uden!

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.