SEO

Haal meer uit Facebook advertenties

Leestijd: 3 minuten

Dagelijks zijn er in Nederland bijna 7,5 miljoen mensen actief op Facebook. En dat aantal blijft maar groeien. Hierdoor is Facebook een uitermate geschikt platform om je product of dienst onder de aandacht te brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van heel breed tot zeer persoonsgericht. Facebook biedt vele tools om precies jouw doelgroep te bereiken. Hoe jij hiermee omgaat bepaalt het succes van je Facebook advertenties.

8 tips voor een pakkende Facebook advertentie

Adverteren op Facebook is makkelijker gezegd dan gedaan. Je begeeft je namelijk op een strijdveld waar iedereen om aandacht vraagt. Daarnaast gaan de ontwikkelingen in een razend tempo door. De winnaar van vandaag kan de grote verliezer van morgen zijn.

Daarom acht tips voor een goede Facebook advertentie:

  1. Zorg dat je advertentie visueel aantrekkelijk is
  2. Test wat wel en wat niet werkt
  3. Val op natuurlijke wijze op
  4. Gebruik relevante content
  5. Zorg dat je foto’s duidelijke, spontane en van goede kwaliteit zijn
  6. Target op de juiste doelgroep
  7. Ken je klanten
  8. Spoor je potentiële klanten aan om actie te ondernemen

Groter bereik met Facebook advertenties

96% van de social media experts zien Facebook als het meest effectieve advertentieplatform. Niet alleen voor B2C, maar ook voor B2B. Het bereik is enorm. Door je Facebook campagne goed voor te bereiden valt er ook met beperkte budgetten veel te bereiken voor jouw product of dienst. Wereldwijd gingen er je al meer dan 65 miljoen bedrijven voor. Gemiddeld spenderen mensen 50 minuten per dag op Facebook. Door je advertentie te targeten op de juiste interesses, leeftijd, geslacht en demografische gegevens wordt jouw bedrijf onderdeel van die 50 minuten bij de mensen die je wilt bereiken.

Facebook advertenties uitbesteden of zelf maken?

De ideeën voor jouw Facebook advertentiestrategie vliegen nu waarschijnlijk al door je hoofd. Mooi. Met behulp van alle tools die Facebook biedt kun je meteen aan de slag. Helaas heeft de grote hoeveelheid aan mogelijkheden ook een keerzijde, want voor je het weet raak je verdwaald in de grote hoeveelheid opties.

Wil je je liever richten je dagelijkse werkzaamheden en heb je geen zin om de hele dag op Facebook rond te struinen? Bel dan geheel vrijblijvend naar 040-2110953 of stuur een e-mail. Riumssen helpt je graag met het creëren, distribueren en beheren van je Facebook advertenties.

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.