SEO

3 goede redenen om je website te beveiligen met een SSL-certificaat

Leestijd: 3 minuten
SSL-certificaat Riumssen

Het is verstandig om de website van je bedrijf te beveiligen met een SSL-certificaat. Niet alleen wordt je website daar een stukje veiliger van, maar het verhoogt ook de positie in de zoekresultaten van Google. De meeste ondernemers weten dit wel en hebben hun website met dit certificaat beveiligd. Toch heeft meer dan een kwart van de Nederlandse (zakelijke) websites nog geen SSL-certificaat. In dit artikel vertellen we je waarom het een goed idee is om je website van een zo’n certificaat te voorzien.

Wat is SSL en wat doet het?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt voor een versleutelde verbinding tussen twee computers. Hierdoor wordt je data gecodeerd en via een unieke encryptie over het internet verzonden. Daardoor wordt het voor internetcriminelen een stuk lastiger om jouw data te stelen.  Je kunt aan een website zien of hij beveiligd is met een SSL-certificaat doordat de url begint met https:// in plaats van http:// en er een slotje aan het begin van de adresbalk van de browser staat.

3 goede redenen waarom de website van jouw bedrijf met een SSL-certificaat beveiligd moet zijn

  1. De AVG verplicht het

    De Algemene Verordening Gegevensbescherming is sinds vorig jaar van kracht. Deze verplicht bedrijven die persoonsgegevens verwerken om hun website met een SSL-certificaat te beveiligen. Daarnaast laat het je bezoekers zien dat je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan.

  2.  Hoger in Google door een SSL-certificaat

    Sinds juli 2018 ziet Google websites zonder SSL-certificaat als onveilig. In Google Chrome staat dan ook letterlijk ‘Niet beveiligd’ in de adresbalk. Websites met een SSL-certificaat worden ook beter gewaardeerd door de zoekgigant en komen hoger in de zoekresultaten. SEO-technisch is het dus zeer interessant een SSL-certificaat aan te schaffen.

  3. Gevoelige informatie wordt beveiligd

    Gevoelige informatie als persoonsgegevens en betalingsverkeer (voor webshops) wordt gecodeerd verzonden. Hierdoor wordt het hackers en andere internetcriminelen een stuk moeilijker gemaakt om deze informatie te onderscheppen. Bezoekers zien door het SSL-certificaat dat ze daadwerkelijk met jouw organisatie te maken hebben en dat geeft vertrouwen.

Hoe kan ik mijn website met een SSL-certificaat beveiligen?

De meeste hostingpartijen leveren tegenwoordig standaard een gratis SSL-certificaat in hun pakketten. Is dit niet inbegrepen dan betaal je hiervoor een paar euro per jaar. Het certificaat dient dan nog wel aan je website gekoppeld te worden. Let wel op dat je het juiste certificaat aanschaft.

Wil je weten of jouw website goed beveiligd is met het juiste SSL-certificaat of hebt je hulp nodig bij het installeren ervan? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het veiliger maken van je website.

Bel 040-2110953 of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ook zo’n interessante blog op je website? Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.