Relatiemagazine maken

Een relatiemagazine of bedrijfsmagazine kan perfect dienen als marketingmiddel (zowel digitaal als een papieren variant). Uit onderzoek van Association of Publishing Agencies blijkt dat mensen dit soort magazines gemiddeld 25 minuten lezen en 50% van de lezers bezoekt de website.

Net als content marketing op uw website, biedt een relatiemagazine een manier om vertrouwen en autoriteit te claimen binnen uw vakgebied. Dankzij een professioneel relatiemagazine creëert u merkherkenning, loyaliteit en binding bij bestaande én potentiële klanten.

Relatiemagazine maken Riumssen

Bovendien kunt u de content uit het magazine ook gebruiken voor zoekmachine-optimalisatie (SEO) en inzetten/delen via uw social media kanalen (of wij doen dit social media beheer voor u). Riumssen zorgt ervoor dat u met uw bedrijfsmagazine en de bijbehorende content groeit en omzet genereert.

Voordelen van een relatiemagazine

De voordelen van een relatiemagazine op een rij:

 • Leadgeneratie
 • Branding
 • Autoriteit verkrijgen in uw vakgebied door middel van kennisdeling
 • Content creëren voor zoekmachine-optimalisatie door de teksten (ook) op de website te plaatsen en te profiteren van long tail SEO
 • Geen harde sales of reclame, maar indirect top of mind worden

Relatiemagazines hebben zich bewezen als marketingmiddel. Bekijk bijvoorbeeld onze succescase van OBI.

Bedrijfsmagazine inzetten: hoe en wat?

 Riumssen regelt het relatiemagazine voor u, van A tot Z. Na een briefing/afstemming gaan we voor u aan de slag. Dat houdt in dat Riumssen de schakel is tussen u en de specialisten die nodig zijn om het bedrijfsmagazine te maken. Denk aan een grafisch ontwerper, tekstschrijver, drukker en fotograaf.

Voor uw relatiemagazine verzorgt Riumssen het volgende:

 • De vormgeving: vormgeving in uw eigen huisstijl, van hip tot brutaal en van klassiek tot modern.
 • Teksten: Artikelen/interviews van 800 tot 1.200 woorden met de juiste tone of voice voor uw doelgroep.
 • Fotografie en/of illustraties: optimale verfraaiing van uw relatiemagazine en bij elk artikel twee foto’s en/of illustraties.
 • Projectmanagement: bewaken van de deadlines en kosten, regelen en bijwonen van meetings en het aansturen van alle specialisten.
 • Drukkerij: een goede prijs regelen, planning bewaken en drukproef controleren.
 • Het versturen van de magazines: het regelen van de bezorging van uw magazines bij klanten en prospecten.
 • Content op social media en website: indien gewenst is het ook mogelijk dat wij de content op uw website en/of social media kanalen plaatsen, zodat u maximaal profiteert van de kwalitatieve content.

Het eindresultaat is een degelijk bedrijfsmagazine met sterke content voor de groei van uw bedrijf.

Effectiviteit van een relatiemagazine   

80% van de omzet komt bij de meeste bedrijven uit bestaande klanten en daarmee is het een gegeven dat upsell makkelijker is dan nieuwe klanten werven. Met een bedrijfsmagazine speelt u daar perfect op in. Riumssen kan u voorbeelden geven van klanten voor wie een relatiemagazine perfect werkte als sales- en marketingmiddel, waarbij de investering ruim werd terugverdiend.

Wij maken een relatiemagazine voor een standaard prijs, maar heeft u extra wensen dan kan dat natuurlijk altijd. Wilt u hier meer over weten of een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u meer informatie over een relatiemagazine maken voor uw bedrijf? Bel 040 – 211 09 53, mail naar hello@riumssen.nl of vul het contactformulier in.

Meer weten? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam *

E-mailadres *

Telefoon *

Uw wensen *